Co nieco o świerzej kolendrze...

Co nieco o świerzej kolendrze...

 Kolendra ma szerokie zastosowanie jak w kuchni tak i w leczeniu. Dziś co nie co o niej opowiem. Zawitała w mojej kuchni kilka dni temu, ale wiem jedno nie doceniałam jej. Ostatnio dodałam ja do dania drobiowe roladki  (znajdziecie je na moim blogu). i powiem wam jedno, następny raz, gdy będę je robić to drobno ją posiekam. To kilka słów o niej: Wyróżnia ją silny aromat i bardzo mocny, charakterystyczny smak. Dobre zastępstwo natki pietruszki ( do której nie mam szczęścia na swoim ogrodzie) Kolendr...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Misz-masz by Domi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.