Jajka w towarzystwie warzyw są odżywcze i sycące, podane na śniadanie zapewniają uczucie sytości na bardzo długo. Być może z podobnymi propozycjami spotkaliście się już nie raz, wszak jajka smażone z różnymi dodatkami, czy to w wersjach mięsnych, czy wegetariańskich są tradycyjnymi daniami wielu kuchni i doczekały się setek, jeśli nie tysięcy przepisów. Przyznam, że pomysł na takie sadzone w wersji poszerzonej o kolorowe warzywa podpatrzyłam w pierwszej, samodzielnie przeze mnie zakupionej książce kucharskiej – był...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...