Przepis na : kolacja
W Święta Wielkanocne na polskich stołach na pewno nie zabraknie sałatek. Nasza propozycja jest smaczna, ładnie prezentuje się na stole i przede wszystkim jest szybka – można przygotować ją nawet w ostatniej chwili. Oczywiście lepiej zrobić to wcześniej, bo jak w przypadku innych sałatek, kilka godzin w lodówce dobrze na nią wpłynie :) Wielkanocna sałatka warstwowa SKŁADNIKI - 250 g zielonego groszku - 250 g kukurydzy - 1 por - 250 g sera żółtego w kawałku - 300 g czerwonych buraczków tartych - 300 g selera -... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Blog powstał ze wspólnej pasji do dobrego jedzenia. Z chęcią będziemy dzielić się z Wami naszymi, mniej lub bardziej, kreatywnymi pomysłami.