Przepis na : kolacja
Mielony, skrobany, siekany. Tatara albo się nienawidzi, albo się kocha. To najbardziej bliski naturze sposób jedzenia mięsa – dla jednych zupełnie nie do przyjęcia, dla innych – przysmak. Jeśli tak jak ja jesteście w tej drugiej grupie, koniecznie wypróbujcie sposób podania i dodatki z tego przepisu na befsztyk tatarski. Pochodzenie tego dania nie jest historycznie jasne. Teorie co do samej nazwy są dwie. Jedzenie surowego mięsa w krajach Zachodu w XVI wieku kojarzyło się z barbarzyńskim zachowaniem Tataró... czytaj dalej...
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!