W sezonie letnim mamy tak duży wybór warzyw, że te najbardziej pospolite (marchew, buraki, sałata ...) poszły u mnie na jakiś czas w zapomnienie. Ostatnio na obiady najczęściej jadam zestaw kasza + warzywa, przeważnie poprzedzony lekką zupą. Wczoraj wybrałam pęczak, a do niego buraki. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...