Makaron ręcznie robiony,włoski---Pasta fatta a mano, italian

Makaron ręcznie robiony,włoski---Pasta fatta a mano, italian

Makaron ręcznie robiony,włoski---Pasta fatta a mano, italian

Składniki Makaron... nie taki makaron straszny jak go malują... 4 duże jaja 400g mąki typ 400, lub 450                                               Wykonanie Mąkę wysypujemy na stolnicę, formujemy kopiec z dołkiem w środku. Wbijamy do niego rozbełtane jaja i widelcem, mieszamy mąkę z jajkami. Gdy już wszystko wymieszane, zaczynamy wyrabiać ciasto ręcznie. Jeżeli ciasto klei nam się podczas wyr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pasta, pasty, makarony, makaron, jajko, ciasto na niedziele, sałata, lekkie ciasto, dania z makaronem

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.