Przepis na : obiad
SKŁADNIKI 200 g drobnego makaronu (użyłam makaronu w kształcie kwadracików) 100 g jarmużu 200 g fasoli (ugotowanej) 200 g soczewicy (ugotowanej) 250-500 ml bulionu warzywnego (w zależności jak gęsta ma być potrawka) 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 listek laurowy szczypta papryczki chili s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 200 g di pastina tipo quadrettoni 100 g di cavolo riccio 100 g di fagioli precotti 100 g di lenticchie precotte 250-500 ml di brodo vegetale 2 spicchi d'aglio 1 cipolla 1... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".