Kotlety Schabowe Magdy Gessler (Moczone w Mleku i Cebuli)

Kotlety Schabowe Magdy Gessler (Moczone w Mleku i Cebuli)

Kotlety Schabowe Magdy Gessler (Moczone w Mleku i Cebuli)

Przepis na : obiad

Kotlety Schabow e według Magd y Gessler charakteryzują się delikatnością, soczystością i niezwykłym, ciekawym smakiem . Schabowe Gessler wyróżn ia spo s ób przygotowywania - inny niż klasyczne. Kotlety przed usmażeniem namaczane są w mleku z cebulą , dzięki czemu mają tak niezwykły i nowy smak , pon adto Magda Gessler zaleca aby schabowe smażyć na smalcu. Gessler wskazuje również, aby z kg schabu powstał y ok. 4 bardzo d uże kotlety, jednak oczywiście jeżeli wolimy mniejsze porcje - możemy przygotować mnie... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Słodka Strona

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...