Drożdżowa Rolada Orzechowa

Drożdżowa Rolada Orzechowa

Drożdżowa Rolada Orzechowa

Rolada orzechowa to klasyka wśród tradycyjnych, dawnych wypieków. Rolada orzechowa jest wyśmienita i wyjątkowa w smaku - orzechowa masa idealnie komponuje się z puszystym ciastem drożdżowym tworząc wypiek, któremu nie sposób się oprzeć - godna przygotowania na święta. Drożdżowa Rolada Orzechowa - Składniki (na ok. 2 dość duże rolady): Ciasto: 600 g mąki pszennej 250 ml mleka 100 g masła 4 żółtka 1/2 szklanki cukru (130 g) 25 g drożdży pół łyżeczki soli Nadzienie: 200 g mielonych orzechów włoskich 100 g mielony... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodka Strona

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.