warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara

warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara

warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara

Przepis na : kolacja

  Swańska sól uznawana jest za jedną ze sztandarowych przypraw kuchni gruzińskiej. Jej nazwa wywodzi się od Swanetii – wysokogórskiego regionu Gruzji, znanego z gościnności, doskonałego wina oraz przepięknych krajobrazów. W tym regionie Kaukazu mieszanka bazująca na tartych ręcznie w moździerzu soli kamiennej z dodatkiem pikantnych przypraw i aromatycznych ziół, stanowi jeden z najczęściej stosowanych uniwersalnych dodatków do potraw, a każda gospodyni przygotowuje ją samodzielnie według własnego, ściśl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Autor

Jadzia PepinJadzia Pepin

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

seler naciowy, pieczarki, tarta, marchewka, cukinia, seler, papryka, gulasz, wołowina, kebab, sałata, wieprzowina, zupa pomidorowa, szaszłyki, kolacja, obiad

Inne przepisy z mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.