Domowy kebab z kurczaka

Domowy kebab z kurczaka

Domowy kebab z kurczaka

W akcji „gotowanie za głosowanie” wybraliście kebab, a więc zgodnie z obietnicą przedstawiam Wam swoją wersję tego fast food ‘a. Nieskromnie muszę przyznać, że uzyskałam efekt lepszy niż się spodziewałam, a moi mężczyźni przez cały wieczór mi przypominali, jakie cudo jedli na obiad. Dobra, starczy tego samo zachwalania! Choć, teraz wiem, czym ich przekupić:P Recepturę tego dania stworzyłam sama, na podstawie wersji jaką jadam w ulubionej budce. Z ciekawości dziś w trakcie pisania postu podpatrzyłam, jak inni b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kebab, kurczak, domowy kebab , kapustą, sosy, placki, sałata lodowa, ciasto, kapusta pekińska, sos czosnkowy, proste i szybkie przepisy, sok, majonez, pomidor, cytryna, cebula, jogurt, marchewka, mięso, czosnkowy, podudzia z kurczaka, piersi, pierś, lekka, surówka, surówka z kapusty, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, sałata, jogurtu

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kruszynka, 11 marca 2013 09:08:32

I ładnie to tak kusić z samego rana? ;) Pycha !

Karmel, 11 marca 2013 09:53:15

taki domowy fast food to fajna sprawa, moje dzieci za takimi daniami przepadają, a i my od czasu do czasu chętnie jemy:))

W kuchni Uli, 11 marca 2013 09:58:12

mnie jarosza najbardziej kuszą surówki w tym zestawie, bardzo apetyczne mniam! :))

Ola, 11 marca 2013 10:00:14

facet to by mnie na rękach nosił! ;)

Justyna Bąk, 11 marca 2013 10:04:29

fajny pomysł, podobnie też robię:)

kuchenny bałagan, 11 marca 2013 10:34:35

Zawsze twierdziłam, że nie lubię kebaba (mimo iż nigdy go nie jadłam) i pierwszy raz w wakacje spróbowałam go w Gruzji i bardzo mi zasmakował, chętnie bym spróbowała Twojego :)

toPestka!, 11 marca 2013 10:38:32

chyba się przejdę na kebaba dziś:)

kachna, 11 marca 2013 11:38:46

Yesss...wiedzialam, ze wygra!;)Bardzo wypasne danie, bardzo! ...tylko skad ja tu wykminie przyprawe...nic to, jakos sobie poradze!:)Pieknego tygodnia Ci zycze!

Mała kuchareczka, 11 marca 2013 12:23:17

wSPANIALE WYGLĄDA :)

ola in the kitchen, 11 marca 2013 14:11:38

Mniam, mniam... ślinka cieknie :D

Magdalena P., 11 marca 2013 15:10:10

Aż ślinka leci:))

Anulla, 11 marca 2013 18:24:45

czasem trzeba trochę pokusić:)

Anulla, 11 marca 2013 18:25:19

to danie jest wprost stworzone dla mężczyzn, moi byli wniebowzięci:)

Anonymous, 11 marca 2013 18:28:39

Bardzo dobre danie, smakuje jak prawdziwy kebab w budki. P.D

Artur Ulatowski, 11 marca 2013 18:37:11

Zaświadczam, że ten kebab smakował praktycznie tak samo jak ten, którego robią w mojej ulubionej budce z kebabem :D a poza tym jestem jego współautorem, więc musiał być dobry ;). Nie sądziłem, że można odtworzyć smak kebaba w domu, więc jestem tym mile zaskoczony :)

Anulla, 11 marca 2013 18:40:47

współautor od krojenia warzyw:P

Pan Deserek :), 11 marca 2013 19:08:03

Ty wiesz co Tygrysy lubią najbardziej :) mniam mniam :)

Anulla, 11 marca 2013 19:32:56

wierzę, że jakoś sobie poradzisz, bo kebab wyszedł znakomity:)

Ivka, 11 marca 2013 20:55:46

Oooo, jakby mój mąż zobaczył to by mi nie dał żyć dopóki bym nie zrobiła ..może zrobię mu kiedyś niespodziankę :)

marinia, 11 marca 2013 20:56:06

Królestwo za takiego kebaba teraz na kolację... :)

czekoladka_93, 11 marca 2013 22:17:08

to co lubię <3 super przepis :)

Nemi, 12 marca 2013 00:15:52

Mam jednak cichą nadzieję, że kiedyś przygotujesz sandwicha na bogato;) Kebab bardzo lubię, tym bardziej, że w domu smakuje zawsze najlepiej:)

Anulla, 12 marca 2013 09:02:34

postaram się przygotować:)

Kasia Cukier, 12 marca 2013 10:09:37

uwielbiam takie danie ;)

zjedz_mnie, 12 marca 2013 11:16:45

Co by tu, a dwa na wynos poproszę, trudno przejść obok obojętnie:)

ela, 12 marca 2013 11:54:35

Moja rodzina była by zachwycona:)

Becia, 12 marca 2013 12:45:33

Kebab wygląda pierwszorzędnie ;) Rewelacja

Arcoiris, 12 marca 2013 14:32:24

Za kebabami na mieście nie przepadam, jak jem to tylko taki domowy.

Natalia, 12 marca 2013 16:18:21

Taki domowy jest wspaniały

Emcia Pichci!, 12 marca 2013 17:43:37

świetnie przedstawiony przepis krok po kroku :)

Paulina Ma, 12 marca 2013 18:01:29

Moim zdaniem z wyglądu bardziej przypomina tortille, niż samego kebaba. Zwał jak zwał, jednak na zdjęciu wygląda on bardzo apetycznie :)

Anulla, 12 marca 2013 18:11:53

jedynie sposób zwijania jest podobny do zwijania tortilli. Pita to zupełnie inny rodzaj ciasta - to chlebek jadany w krajach tureckich i arabskich. Zupełnie inaczej smakuje. Ja lubię kebaba na cienkim cieście, więc specjalnie szukałam takich placków:)

Ola, 12 marca 2013 18:46:34

bardzo lubię, muszę się tym chlebkiem z carefoura zainteresować bo wszystkie jakie dotychczas próbowałam, były za grube, taka buła, a ten wygląda apetycznie:)Blog o życiu & podróżachBlog o gotowaniu

Anulla, 12 marca 2013 18:58:37

ten z carrefour wg mnie godny jest kupna, gdyż cenę ma niską, a i jakościowo jest bardzo dobry:) w wielu sklepach można zwyczajnie spotkać twarde buły nazywane pitą i to jeszcze czasami za kosmiczne ceny. Sama zanim kupiłam miałam rundkę po sklepach, nawet chciałam sama zrobić, gdy nic nie znajdę:)

Salvador Dali, 12 marca 2013 21:07:44

wow.. pycha;DTeż robie domowego, ale całkiem inaczej, muszę spróbować twojej wersji;)

Magda111, 12 marca 2013 21:41:01

domowy fast food czyli samo zdrowie;)

Schokolade Inspirationen, 12 marca 2013 21:57:16

Nic się nie równa domowej wersji :)

Monica, 13 marca 2013 10:34:26

Zapowiada się pysznie. Minusem domowych kebabów jest brak tych pysznych sosów co w "budkach'. Bo oni je kupują gotowe, nie robią sami. Dlatego ja robię swoje, czosnkowy i z chili. Zjadłabym takiego kebaba, właśnie domowego :)

marta-gotuje.pl, 13 marca 2013 19:35:34

Zrobię na pewno!!! :)

Paulina, 13 marca 2013 21:54:29

chyba będę musiała się zainspirować twoją wersją:D wygląda wspaniale!

kruszyna, 13 marca 2013 23:06:14

Aż mi w brzuchu zaburczało na sam widok. Pysznie się prezentuje! Muszę kiedyś zrobić taki domowy kebab :))

Marta @ Co dziś zjem na śniadanie, 14 marca 2013 02:22:37

Odkąd mieszkam w Berlinie nie robię kebabów bo jest ich naokoło zbyt wiele i są zbyt pyszne za tanio, hahaha. Ale kusisz, smaczne dodatki.

Marzena, 14 marca 2013 12:40:35

Ja pitę nadziewam, robię kieszeń i pakuję do środka. I używam czerwonej kapusty, bo lubią moi. Następnym razem zrobię Twoje surówki:-)

Anulla, 14 marca 2013 12:42:40

Nad czerwoną też się zastanawiałam, ale wybrałam z białą, gdyż z taką najczęściej jadam kebaba. Taki sposób nadziania też jest fajny:)