W Gruzji nigdy nie byłam. Kiedyś zdarzyło mi się jedynie spróbować jej smaków w warszawskiej restauracji. Niestety w Olsztynie brakuje takich miejsc nad czym bardzo ubolewam. Niezwykle ciekawe jest poznawanie nowych smaków, zwłaszcza tych, które królują na stołach różnych rejonów świata. Wzięłam zatem sprawy w swoje ręce i podjęłam próbę odtworzenia placka typowego dla kuchni gruzińskiej. Kolejny raz potwierdziła się reguła, że im prostsze danie, tym lepsze. Nie zawiodłam się i tym razem! Placek z... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...