Cały cymes w glazurze - smaruję kiełbaski i pieczywo i tak piekę Czas : 15 minut Składniki : 2 kiełbasy śląskie gruby plaster sera Chedar 1 bułka typu pita Sos miodowy z czosnkiem Tao-Tao pieprz grubo mielony 2 łyżki oleju marynowane warzywa - pikle sałata - kilka listków Kiełbaski ponacinać delikatnie tak by się nie rozpadły. W nacięcia włożyć kawałki sera Chedar . Przez kiełbaski przekłuć namoczony w wodzie patyczek do szaszłyków ( kiełbaski nie rozpadną się i łatwiej je potem nakła... czytaj dalej...
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Dobry pomysł z nadzianiem kiełbaski na patyczek, nie wpadłam na to, a ilekroć wkładałam tak ser albo pieczarki to mi wyłaziły.
Olu- jeszcze lepiej przebijać dwoma patyczkami obok siebie tak jak zrobiłam to z kawałkami kurczaka w Yakitori . Obraca sie wtedy super wygodnie i na pewno nic się nie rozpadnie
Dziękuję za radę, aż się nie mogę doczekać, kiedy uda mi się zrobić grilla z takimi kiełbaskami :)