Środa: Błyskawiczny kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Środa: Błyskawiczny kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Środa: Błyskawiczny kurczak w sosie słodko-kwaśnym

„Chińczyk” domowej roboty. Do zrobienia na szybki obiad lub kolację w niecałe pół godziny. Czas : 25 minut Liczba porcji : 2 Kto nie zamawiał u „Chińczyka” kurczaka w sosie słodko-kwaśnym? Każdy. Aromatyczny sos na bazie cukru i octu ryżowego jest fundamentem azjatyckiej kuchni. W tym daniu zamiast cukru jest miód, a dla podkręcenia smaku występie sos sriracha – ostry jak brzytwa, ale nie tak piekący jak sosy meksykańskie, ponieważ ostrość chili równoważy w nim dodatek cukru i octu. Sos dla lepszej kons... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, mięso, kasza jaglana, szpinak, obiad, pierś, szybki obiad, dieta, kolacja, obiad na szybko, sałata, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, szybka kolacja, kurczak po chińsku, kurczak z warzywami, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, kurczak po meksykańsku, kuchnia meksykańska, dania z piersi kurczaka, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.