Boczniaki pieczone w piekarniku

Boczniaki pieczone w piekarniku

Boczniaki pieczone w piekarniku

Do niedawna nie kupowaliśmy boczniaków. Sama nie wiem dlaczego. Teraz nadrabiam zaległości i co jakiś czas próbuję robić je na różne sposoby. Tym razem upiekłam grzyby w piekarniku, Chciałam uniknąć dużej ilości tłuszczu i smażenia. Grzyby wyszły pyszne.  Tak przygotowane będą świetnym dodatkiem do wszelkich mięs i sałat. Bardzo polecam składniki (2 porcje) 250 g boczniaków ( użyłam ostrygowatych) 5- 6 ząbków czosnku  kilka gałązek świeżego tymianku oliwa sól pieprz młotkowany z kolendrą przygotowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.