Pieprz

Pieprz

Pieprz

Pieprz jest to pnącze dziko rosnące w podrównikowych lasach Indii i uprawiany w wielu tropikalnych krajach. Elastyczne, lekko zdrewniałe łodygi pieprzowca pną się wokół drzew tropikalnej dżungli, osiągając długość ok 6m. Łodygi uprawnego pieprzu są o połowę krótsze. Liście w kształcie serca są grube, ciemnozielone, a kwiaty białe zebrane w długą kiść wydają jagody z początku zielone, w miarę dojrzewania stają się żółte, potem pomarańczowe i czerwone. Część jagód jest zbierana... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

ELA.M

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, mielone, sosy, zupa, sałatka, sałatki, mięso, ryba, grzyby, kurczak pieczony, mięso mielone, z jagodami, wołowina, omlet, krewetki, ryż, jajecznica, kurczak, fasola, zupa rybna, zupa pomidorowa, potrawka z kurczaka, mięso duszone, ser biały, danie jednogarnkowe, dania mięsne, potrawka, roladki, pasztet, kapustą

Inne przepisy z Pomysłowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.