Kolendra ma szerokie zastosowanie jak w kuchni tak i w leczeniu. Dziś co nie co o niej opowiem. Zawitała w mojej kuchni kilka dni temu, ale wiem jedno nie doceniałam jej. Ostatnio dodałam ja do dania drobiowe roladki (znajdziecie je na moim blogu). i powiem wam jedno, następny raz, gdy będę je robić to drobno ją posiekam. To kilka słów o niej: Wyróżnia ją silny aromat i bardzo mocny, charakterystyczny smak. Dobre zastępstwo natki pietruszki ( do której nie mam szczęścia na swoim ogrodzie) Kolendr...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...