Zielone pijemy – nie chorujemy!------Bevanda verde - non si ammalano!

Zielone pijemy  – nie chorujemy!------Bevanda verde - non si ammalano!

Zielone pijemy – nie chorujemy!------Bevanda verde - non si ammalano!

 Pij na zdrowie-zielony sok ! Szpinak, sałata, kapusta, brokuły, nać pietruszki i selera, botwina, szczaw, szparagi, brukselka - to między innymi one należą do grupy warzyw zielonych, czyli tych, których częścią jadalną są liście, łodygi lub kwiatostany. W ich zielonych liściach kryje się wytwarzany podczas procesu fotosyntezy chlorofil - żywa krew roślin, o budowie cząsteczki do złudzenia przypominającej ludzką hemoglobinę i różniącej się zaledwie jednym atomem. zwalczanie patogennych bakterii, stabilizację ciś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marchewka, szczaw, jabłka, śniadania, papryka, cytryna, dynia, brokuły, szpinak, do pracy, sałata, seler, kapustą, szparagi, brukselka, brokuł, zielone szparagi, jak zrobić wodę z cytryna, drugie śniadanie w pracy

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.