Sztuka przyprawiania

Sztuka przyprawiania

Sztuka przyprawiania

Sztuka przyprawiania – wydawało by się prosta sprawa, ale jeżeli przyprawy źle przechowujemy to przyprawy tracą swój walory. Zioła i przyprawy tracą swoje właściwości, jeżeli się z nimi niewłaściwie postępuje lub są źle przechowywane. Chciała bym więc podać kilka rad właściwego postępowania z ziołami i przyprawami. Liście laurowe Suszone zioła kupować w małych ilościach i przechowywać w pojemniczkach nie przepuszczających światła. Przyprawy w postaci nasion również kupować w niedużych ilościach i n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.