Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami

Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami

Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami

Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami  Składniki: 1 Camembert de Normandie (dla jednej osoby) 2 gruszki 1 garść prażonych migdałów 1 garść roszponki 1 gałązka świeżego rozmarynu 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 2 łyżki białego wytrawnego wina sól i pieprz 2 szczypty ziół prowansalskich 1 świeża bagietka Wykonanie: Gruszki umyć, jedną z nich obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Drugą w paski. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w kostkę gruszkę, łyżkę miodu, chwilę smażyć. Pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.