Kluski śląskie z rozmarynowym masełkiem

Kluski śląskie z rozmarynowym masełkiem

Kluski śląskie z rozmarynowym masełkiem

Przepis na : kolacja

Kiedy nauczyłam się je robić, poczułam że rozwikłałam jakąś tajemniczą wiedzę kulinarną. Nie jestem Ślązaczką.  U mnie w świętokrzyskim robi się kopytka, leniwe ale śląski kluchy nie.  Kilka lat temu zobaczyłam w program Pani Dykiel i od tamtej pory umiem je zrobić.  1 kg ziemniaków, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka soli, 1 gałązka rozmarynu -  siekany świeży, 100 gram masła, odrobina do  smaku skórki z cytryny Ugotuj ziemniaki i przepuść przez praskę do misk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję