Wtorek: Zapiekanka tartiflette

Wtorek: Zapiekanka tartiflette

Wtorek: Zapiekanka tartiflette

Prosta, bardzo aromatyczna zapiekanka ziemniaczana o pięknej historii. Tartfilette doskonale nadaje się na obiad w chłodne, jesienne dni. Czas przygotowania : Godzina Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 4 Świetny przykład udanego marketingu i reklamy. W latach 80. minionego wieku Unia Producentów Reblochona postanowiła coś zrobić, żeby poprawić sprzedaż tego unikalnego, lokalnego sera i wymyśliła danie o chwytliwej nazwie Tartiflette – od słowa „tartiff”, który w lokalnym dialekcie znaczy „ziemniak”. Ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, boczek, zapiekanki, zapiekanka, szpinak, brokuły, zapiekanka ziemniaczana, sosy, francuskie, zapiekanka z serem, brokuł, likier, twaróg, obiad, bez pieczenia, chleb, mięso, sałata, zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki, ziemniaki zapiekane, pieczony boczek, szybki obiad, obiad na szybko, pieczone ziemniaki z czosnkiem, zapiekanka z mięsem , zapiekanka ziemniaczana z boczkiem, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.