Sandacz w cytrusach

Sandacz w cytrusach

Sandacz w cytrusach

Jak uda się kupić ( złowić- dostać) świeżego sandacza warto się przy nim trochę natrudzić . Co prawda pyszny jest nawet taki najprostszy to znaczy posolony i posypany pieprzem a potem usmażony na maśle , ale ponieważ ja dość często mam i miałam dostęp do sandaczy to eksperymentuję z nimi. Czas : 30 minut + marynowanie Składniki : 1 filet z sandacza ( ze skórą)* 4 łyżki oleju słonecznikowego 5 dag  masła ( 1/4 kostki) 1/ 2 cytryny 1/4 soczystej pomarańczy 1/2 łyżeczki otartej skór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ania Boo, 20 grudnia 2013 15:56:17

No… robię rybkę według Twojego przepisu. Zaraz wrzucam na patelnie. Zobaczymy :)

Ania Boo, 20 grudnia 2013 15:57:05

Spróbujemy :)

Ania Boo, 20 grudnia 2013 16:32:52

Fajny przepis :) Polecam jednak masło klarowane do smażenia, lub po prostu olej. Pozdrawiam :)