Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu

Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu

Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu

Zmodyfikowany przepis na Tiropitakia - czyli greckie pierożki serowe. Ciasto wykonałam z dodatkiem serka homogenizowanego, farsz natomiast zastąpiłam jajkiem. Wyszło pysznie ! Składniki na ciasto: 1 opakowanie twarożku homogenizowanego 25 dag mąki 12,5 dag masła sól do smaku mielony kminek do smaku   składniki na nadzienie: 4 jajka sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Z podanych składników zagęścić ciasto i odstawić na 15 minut.  Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać krążki dużą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, sałata, jajko, pyszne ciasto, jajka z farszem

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.