Wegetariańska zapiekanka pasterska z cieciorką i boczniakami

Wegetariańska zapiekanka pasterska z cieciorką i boczniakami

Wegetariańska zapiekanka pasterska z cieciorką i boczniakami

Wegetariańska zapiekanka pasterska smakuje naprawdę pysznie! Zamiast mięsa znajdziecie w niej cieciorkę i boczniaki. A na wierzchu delikatne jak chmurka pure z kalafiora. Wegetariańska zapiekanka pasterska Shepard’s pie to tadycyjnie danie szkockich górali, pasterzy owiec. Jak przystalo na ludzi robiących w tym biznesie, podstawę zapiekanki stanowi mielona jagnięcina lub baranina. Cottage pie to właściwie ta sama zapiekanka, tyle że zrobiona na bazie dowolnego mięsa mielonego. Jeden z czytelników zwrócił nam u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zapiekanka, zapiekanki, grzyby, kalafior, kalafiorem, mielone, tarta, mięso, sosy, ziemniaki, seler naciowy, mięso mielone, zapiekanka z mięsem , wegańskie, sałata, zapiekanka z ziemniakami, tarta na słodko, warzywa na patelnie, kalafior pieczony, pieczone ziemniaki, dania mięsne, mielone z warzywami, zapiekanka warzywna, sos pomidorowy, mięsa pieczone, gotowana marchewka, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.