Klops drobiowy faszerowany papryką

Klops drobiowy faszerowany papryką

Klops drobiowy faszerowany papryką

Klops drobiowy faszerowany papryką z delikatną galaretką na powierzchni  jest świetną przystawką na wszelkie uroczystości.  Ostatnio często go przygotowuję tylko zmieniam w nim farsze.Ten drobiowy klops, czy raczej rolada z mielonego mięsa drobiowego ma niezbyt dużo kalorii, gdyż jest gotowany na parze w parowarze. Do przygotowania tego klopsa wystarczą ćwiartki kurczaka wyluzowane z kości i zmielone wraz ze skórą, to właśnie dodatek zmielonej skóry z kurczaka powoduje, że na powierzchni rolady tworzy się naturaln... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka faszerowana, klopsy, papryka, drobiowe, kurczak, galaretka, mięso, mielone, susz, suszone pomidory, mięso mielone, bułki, kasza, pomidor, przystawki, roladki, sałata, cebula, łosoś, czosnek w ziołach, przekąska, przekąski, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , gotowany kurczak, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak na parze, jajka faszerowane , mięso duszone

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.