mowi, ze nie mieli mi tego za zle ;-) Przepis na to szybkie ciasto pochodzi z ksiazki "Larousse du chocolat" autorstwa Pierra Herme. Ciasto czekoladowo-migdalowe skladniki: 400g gorzkiej czekolady 70% kakao 200g masla 4 jajka 120g cukru 100g maki 80g mielonych migdalow kakao do posypania wykonanie: Maslo nalezy stopic. Czekolade lamiemy na kawalki i rozpuszczamy w kapieli wodnej. Do miski
Przysmaki Karolkikocha robić mazurków. Szybkich, prostych, efektownych, kolorowych ciast? Moja propozycja na tegoroczny mazurek to ciasto, w którym zatopione zostały czekoladowe jajka-pisanki. Słodki dol, słodki kajmak, słodkie pisanki, gorzka czekolada... czyli rozpusta słodyczy... ale polecam, bo wygląda i smakuje bosko. Źródło tutaj. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkoszyczku. Przepis podaje ze swoimi zmianami, a tutaj znajdziecie oryginalny przepis do włoskiego chleba czekoladowego. No cóż powiem ze smak chleba to zaskoczenie, bo niecodziennie się je chleb z czekoladą ale z dobrym dżemem albo bitą śmietaną jest rewelacyjny. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjedliście czekoladowe muffinki ze słonymi precelkami? Jeśli nie to jest to przepis dla was. Połączenie pysznej czekolady, rozpływających się, wilgotnych muffinek i słonych, chrupiących precelków to magiczne połączenie. Powali każdego. Dołączam wpis do akcji u Dominiki - Muffinkowo . Źródło Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikduszy i ciała i nie stroni od słodkości, których nasz organizm tez potrzebuje. Dlatego przedstawiam wam ciasto, które co prawda do słodkich nie należy, bo dzięki dużej dawce czekolady jest mocno czekoladowe, ale dla cierpiących na brak w diecie słodkości zapewni im odpowiednia jej dawkę i zaspokoi czekoladowy głód, bez obaw że się słodko zgrzeszyło. Ciasto zgodne z dietą Motignaca
Bernika - moj kulinarny pamietnikrazy zastanawialiście się jak zrobić sos czekoladowy do lodów, deserów, ciast, który nie byłby tylko rozpuszczoną czekoladą zastygającą po 30 sekundach, ale satynowym, aksamitnym sosem, wisienką na torcie? Dzisiaj macie szansę, bo poniższy przepis jest właśnie na taki sos. Uzależnicie się od niego. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmasła, roztopionego 200 g jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g groszków czekoladowych lub posiekanej gorzkiej czekolady Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać roztopione masło, jogurt, jajka. Połączyć zawartość obu misek, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe. Rozgrzać
Zabawa smakiemspodnią część nałożyć wiśnie , przykryć drugą częścią ciasta , na nią wyłożyć ubitą śmietanę. Schłodzić w lodówce . Polać odlaną wcześniej polewą czekoladową. Dowolnie udekorować. ( ja zrobiłam okręgi z białej czekolady i za pomocą wykałaczki utworzyłam pajęczynę ) Smacz nego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaDziś Miedzynarodowy Dzień Czekolady :) Dlatego też nie mogło zabraknąć łakoci z tym składnikiem Pavlova z musem czekoladowym i owocami. Słodycz bezy połączona z gorzkim smakiem musu , a do tego kwaskowaty smak owoców leśnych . Całość wspaniale się komponuje i przenika smakami. Polecam
Malinowa KawiarenkaCześć :) Święta tuż tuż, a wielbiciele czekolady też muszą coś czekoladowego zjeść w tym czasie :) Zatem specjalnie dla czekoladoholików - pyszne ciasto czekoladowe w formie uroczych choinek :) Jest to ciut zmodyfikowany przeze mnie, przepis Jamie'go Oliver'a. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćPost Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojejagodami. Przed podaniem polewamy je dodatkową porcją jogurtu (do którego można dodać parę rozdrobnionych jagód) i posypujemy cukrem pudrem. Dodajemy resztę jagód. Podobne przepisy: Naleśniki z bananami i czekoladą Kakaowe naleśniki z białym serem i malinami Artykuł Naleśniki z serem i jagodami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovydolewał świeżo parzone espresso i likier kawowy tak jak Kahlúa. Całość była energicznie wstrząsana z lodem w shakerze, a następnie podawana w kieliszku martini ze skórką cytryny lub kawałkiem czekolady jako dekoracją. Koktajl szybko zdobył popularność na świecie, stając się ważnym elementem klasycznej karty drinków w wielu barach i restauracjach. Jego intensywny smak kawy i energetyzujące właściwości espresso sprawiły
RafalCookróżnych kulturach – jak wykorzystuje się go w kuchni? Co ciekawe, zamiłowanie do dosładzania potraw cukrem cynamonowym od pokoleń przypisuje się nie tylko Amerykanom. W Meksyku od dawien dawna czekoladę dosładza się cukrem cynamonowym, a w Republice Południowej Afryki popularne są tradycyjne ciastka melktert, których niezwykły smak to efekt dodawania cukru z cynamonem. Opisywana mieszkanka służy nie tylko do słodzenia
e-PrzepisyKulinarneudało mi się w życiu zrobić, a doświadczenie w sernikach mam naprawdę spore. Sam sernik jest odpowiednio słodki, dość wyważony i kremowy, spód z ciemnych herbatników podkreśla go posmakiem czekolady, a pieczone morele są nadzwyczajnym, lekko kwaskowatym dodatkiem, który zaskoczy niejednego wielbiciela serników. Morele wcześniej się piecze, aby były miękkie i bardzo aromatyczne, a dopiero później lądują na wystudzonym już
nietylkopasta.pl