Dziś zapraszam na babkę Zebra, która jest szybka i bardzo łatwa do zrobienia. Babka wyszła puszysta, wilgotna i bardzo pyszna. Po wystudzeniu można polać roztopioną czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wody 1 szklanka oleju szczypta soli Wykonanie: Z mąki odłożyć 4 łyżki. Resztę mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Do miski wbić jajka, dodać cukier i ubić na gładką masę. Nie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.