Sernik wiedeński z mascarpone

Sernik wiedeński z mascarpone

Sernik wiedeński z mascarpone

Sernik wiedeński, czyli sernik bez spodu i koniecznie wykończony polewą czekoladową,. To klasyk, który nigdy nie wychodzi z mody. Ten bardzo szlachetny sernik zawsze pięknie się prezentuje i smakuje nadzwyczajnie. Mięsisty, bardzo serowy, jednocześnie rozpływający się w ustach. Powinien mieć w swoim składzie bakalie: rodzynki i skórkę pomarańczową. Pominęłam ich dodatek pozostawiając sernik w nieskazitelnej formie. To sernik, który podczas pieczenia bardzo rośnie, a później opada, taka jego uroda. Nie ma to ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, mascarpone, ciastka kremówki, mielone, sernik bez cukru, czekolada, ciasto, polewa czekoladowa, ciasto na boże narodzenie, boże narodzenie, wielkanoc, sernik pieczony, sernik pomarańczowy, sernik z mascarpone, sernik na czekoladowym spodzie, ser biały, sernik z budyniem, sernik bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, biała czekolada, sernik bez pieczenia z twarogu, ciasta z masa, biała polewa do ciasta

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.