Babka cytrynowa (z cukrem brzozowym)

Babka cytrynowa (z cukrem brzozowym)

Babka cytrynowa (z cukrem brzozowym)

 Ciasto jest przepyszne i kuuusząco cytrynowe. Zawsze pięknie wyrasta i szybko znika. Cóż, nie łatwo jest oprzeć się takiej miękkiej i puszystej babeczce. Ze względu na mamę często używam ksylitolu, ponieważ ciasto te idealnie pasuje na każdą okazję. Jednakże przepięknie wygląda w uroczych foremkach, które są do nabycia w PapilArt . Są ładne i doskonałe jakościowo. (2 babki w foremkach 8 x 17 cm lub 1 większa) 250g mąki pszennej 250g cukru (użyłam cukru brzozowego/ksylitolu) 250g margaryny 4 jajka 1 cyt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Di gotujeDi gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, ciasto 3 bit, polewa, tarta, mąka, czekolada, babeczki, babki, biała czekolada, czekoladowa, łatwe , cytryna, bułki, jajko, polewa czekoladowa, wielkanoc, torty, tort, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, ciasto cytrynowe, szybki ciasto, szybkie ciasto, łatwe ciasto, ciasta szybkie i łatwe, ciasto z białek , babka cytrynowa, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.