Babka czekoladowa

Babka czekoladowa

Babka czekoladowa

Przepyszna, wilgotna babka czekoladowa na świąteczny stół ☺ Powstała ze składników, z których zrobiłam muffiny (przepis wkrótce) i z pewnością na stałe zagości w naszym repertuarze ciast ☺ Dzisiaj proponujemy proporcje na 3 małe foremki do babki o średnicy 14 cm. Urocze ciasteczka można rozdać gościom do domów ☺ 1 godzina 3 foremki o średnicy 14 cm składniki: 2 jajka 150 g cukru 4 łyżki kakao 150 g płynnego masła 1/3 szklanki gorącej wody 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania i Marcin gotują

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

aniaimarcin-gotuja.planiaimarcin-gotuja.pl

Kochamy gotować :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto, tarta, kolacja, deser, desery, obiad, przepisy na święta, czekolada, świąteczne, świąteczne przepisy, bułki, ciasteczka, muffiny, babeczki, wielkanoc, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, muffiny czekoladowe, masa do babeczek, gorąca czekolada, ciasteczka z czekolada, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, czekoladowe ciasteczka , ciasto z jogurtem naturalnym, ciasta z masa, ciasteczka na święta, bułka pszenna, jajka na święta

Inne przepisy z Ania i Marcin gotują

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.