Gryczane kakaowe placki buraczane*; z sosem kakaowym, gorzką czekoladą i wiśniami *z tartym burakiem te placki coś genialnego, kakaowe, grubaśne, jednak mąka gryczana to chyba moja ulubiona, po powrocie dodam przepis ^^ Ciężki tydzień mnie czeka, nie tyle co fizycznie a psychicznie, ustne matury nie są dla mnie .. ale to od jutra.. ostatni tydzień przed feriami-nieferiami czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...