śliwka - 11236 przepisów (strona:434/750)

Śledzie podane inaczej – 10 oryginalnych pomysłów 161

Śledzie w cieście francuskim przepis na: Moje Menu 3. Tatar ze śledzia przepis na: Kasia Testuje 4. Roladki ze śledziem przepis na: Niebo Na Talerzu 5. Śledzie ze śliwką i pomarańczą przepis na: Wrząca Kuchnia 6. Naleśnikowe roladki ze śledziem przepis na: Ostra na Słodko 7. Koreczki śledziowe przepis na: Moje Gotowanie 8. Kanapeczki z ogórkiem i śledziem przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
CzeKoLadowo-MakOwy Torcik ŚwiątecZny 90

boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Blaty nasączamy wedel uznania amaretto, jeśli chcecie możecie herbatą! Smarujemy ulubionym dżemem. Ja najbardziej lubię w tym torcie śliwki!  Na biszkopt beza, na bezę krem i powtarzamy.  SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Nalewka świąteczna 98

tylko niepowtarzalny smak, ale też czas przygotowania i oczekiwania na efekt. Wystarczy nastawić na 5 dni, czyli na krótko przed Świętami :)     Składniki: -2 cytryny -10 suszonych śliwek -10 plastrów suszonych jabłek -4-5 plastrów suszonych gruszek -4-5 plasterków imbiru -szklanka miodu -2 szklanki przegotowanej wody -2 szklanki spirytusu -można dodać garść rodzynek Cytrynę myjemy i kroimy

Maminek kulinarny
Makowiec, skórka ciasta nie odstaje bo zawsze się udaje 108

Moja domowa masa makowa 500g maku 3-4 szklanki mleka 150-200g drobnego cukru 3-4 łyżki płynnego miodu 150 -200g bakalii / rodzynki, żurawina, śliwka kalifornijska, wiśnia.../, 2 jajka 200g masła Kilka łyżek rumu Dzień przed pieczeniem makowca wsypujemy mak do garnka, zalewamy zimną wodą. Mieszamy. Ewentualne nieczystości, które zbiorą się na powierzchni wody odlewamy tyle razy dolewając

Leśny Zakątek
Poczuj "Smak świąt" z książką Agnieszki Maciąg 83

śledzie na kilka sposobów, ja osobiście nabrałam ochoty na te po szwedzku w pomidorach z rodzynkami i po sarmacku w miodzie z ziołami i jeszcze te z imbirem suszonymi śliwkami i pomarańczą. Kuszą mnie też buraczki z cieciorką i tymiankiem. Kolejny rozdział to aromatyczne rozgrzewające zupy gdzie oprócz prawie czarnego barszczu czy grzybowej kusi zimowa zupa z soczewicy z imbirem

Cynamonowe szczęście
Kutia 92

Kutię: 1 szklanka pszenicy łuskanej 1 szklanka maku niebieskiego 3 łyżki miodu płynnego (w zależności od upodobań) 1/2 szklanki rodzynek 100 g suszonych owoców: morele, żurawina, figi, daktyle, śliwki 50 g łuskanych orzechów włoskich kandyzowana skórka pomarańczy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kutii: Pszenicę wypłukać wodą, przełożyć do garnka, zalać wodą około 2 cm ponad ziarna. Odstawić na całą

Danka Pichci
Przekładane korzenne ciasteczka kakaowe 86

Przekładane korzenne ciasteczka kakaowe 🍪🍫 niesamowicie aromatyczne, pyszne i miękkie od powideł/dżemu którymi je przełożymy. Kakao + śliwka lub czarna porzeczka + przyprawa do piernika to znakomite połączenie. Składniki: 300 g mąki pszennej lub orkiszowej 100 g masła 80 g / 1 szkl. cukru pudru (może być z erytrolu/ksylitolu) 2 jajka 1 łyżka kefiru 1 łyżka przyprawy do piekarnika 1 łyżka kakao

Czarnawisienka
Wigilijna kapusta z grzybami 99

pieczarkami Uszka i pierogi z kapustą i grzybami Pieczone pierożki z kapustą i grzybami Smażony karp z karmelizowaną cebulą Ryba po grecku (najlepsza) Śledzie pod szubą Śledzie ze śliwkami Śledzie w cytrusach Filety śledziowe w marynacie słodko-kwaśnej   Wigilijna kapusta z grzybami Składniki: 1kg kapusty kiszonej 50g suszonych grzybów 1 cebula 4-5 łyżek oleju roślinnego 3 liście laurowe

Obiad gotowy
CIASTA NA ŚWIĘTA 646

MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski   Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową     Sernik z rodzynkami   Sernik gotowany z pierniczkami Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś

Lena Gotuje
Naleśniki na krokiety 104

grube, gdyż będą się łamać w trakcie zawijania. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Ciasteczka migdałowe Artykuł Naleśniki na krokiety pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Krokiety wigilijne 597

smakują solo lub jako dodatek do barszczu czerwonego. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Ciasteczka migdałowe Artykuł Krokiety wigilijne pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Suszone jabłka i kompot z suszonych jabłek 84

witamin i makroelementów. Zbliżają się święta, a suszone plasterki jabłek stanowią przepiękną sezonową dekorację. Co więcej, z suszonych jabłek można przyrządzić pyszny kompot – dużo delikatniejszy niż tradycyjny, oparty na śliwkach (czasem wędzonych), który nie każdemu przypadnie do gustu – szczególnie dzieciom. Ale o kompocie jabłkowym za chwilę. Czy wiecie, że suszone owoce to bogate źródło witaminy A, beta-karotenu, witaminy

nietylkopasta.pl
Piernik z powidłami i czekoladą 80

głównym  składnikiem jest mąką pszenna. Krem czekoladowy: 100 g czekolady mlecznej 3-4  łyżki mleka 2 łyżki mielonych orzechów  25 g masła Dodatkowo:  powidła ze śliwek włoskie orzechy Polewa czekoladowa 50 g masła 45 g cukru pudru 3 łyżki  mleka 2 czubate łyżki kakao orzechy Wykonanie: W garnuszku umieszczamy cukier, miód i masło

Kulinarne przygody Gatity
Rolowany boczek pieczony 106

Boczek marynowałam 24 godziny a do marynaty dodałam sos od Ostre Dzieje . Kupicie tam nie tylko ten ale i inne fajnie skomponowane sosy. Sos ten jest na bazie słodkich śliwek węgierek, octu jabłkowego, czerwonej cebuli z dodatkiem goździków, cynamonu, przyprawy korzennej i odrobiną cukru trzcinowego. Ale od razu zaznaczam, że sos trzeba dozować delikatnie bo jest mega ostry a wiadomo

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania