Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z suszonych owoców
Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z suszonych owoców
T e gotowane na parze pierogi gyoza to moja ostatnia duma. Stworzyłem je specjalnie dla zimowego numeru Magazynu Kocioł . Postanowiłem dokonać tutaj mariażu kuchni polskiej z japońską. Głównym celem było dla mnie kreatywne wykorzystanie suszu i przełamanie konwencji, że można z niego zrobić nie tylko kompot, ale również cudowny sos. Ugotowane owoce użyłem zaś do farszu i połączyłem z pieczoną kaczką, podbijając smak sosem sojowym, octem ryżowym, czosnkiem i imbirem. Kluczem do sukcesu pierogów gyoza jest ciast... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Food Square
Autor
foodsquare
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, pierogi przepis, sosy, ciasto, piersi, pierś, kaczki, jabłka, imbir, mięso, gruszka, śliwka, mięso mielone, mielone, piersi z kaczki, przekąski, przystawki, przekąska, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta z masa, mięsa pieczone, ciasto ze śliwką, ciasta z jabłkami, ciasto z gruszkami, pierogi z mięsem, drugie danie
Inne przepisy z Food Square
Dodaj komentarz