Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z suszonych owoców

Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z suszonych owoców

Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z suszonych owoców

T e gotowane na parze pierogi gyoza to moja ostatnia duma. Stworzyłem je specjalnie dla zimowego numeru Magazynu Kocioł . Postanowiłem dokonać tutaj mariażu kuchni polskiej z japońską. Głównym celem było dla mnie kreatywne wykorzystanie suszu i przełamanie konwencji, że można z niego zrobić nie tylko kompot, ale również cudowny sos. Ugotowane owoce użyłem zaś do farszu i połączyłem z pieczoną kaczką, podbijając smak sosem sojowym, octem ryżowym, czosnkiem i imbirem. Kluczem do sukcesu pierogów gyoza jest ciast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, sosy, ciasto, piersi, pierś, kaczki, jabłka, imbir, mięso, gruszka, śliwka, mięso mielone, mielone, piersi z kaczki, przekąski, przystawki, przekąska, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta z masa, mięsa pieczone, ciasto ze śliwką, ciasta z jabłkami, ciasto z gruszkami, pierogi z mięsem, drugie danie

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.