W początkach mojego gotowania natknęłam się na typa, który miał być miłością mojego życia, a okazał się miłością swojego życia i to na dodatek miłością dość toksyczną. Był szefem kuchni, genialnym i kreatywnym, ale niestety słabości zwyciężały. Zanim przebolałam swoją głupotę i pogodziłam się z faktem, że nie dla mnie romantyczna miłość w scenerii garów, typ nauczył mnie technik, smaków i posługiwania się nożem. Nauczył mnie również, że ważne jest doprawienie, że przyprawy to nie tylko sól, pieprz i suszone z... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...