Suszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, z pomocą którego możemy w łatwy sposób ususzyć nie tylko śliwki ( http://kuchniawedwoje.pl/suszone-sliwki/ ) ale i maliny. A co można zrobić z tych suszonych owoców? O tym w dalszej części artykułu. Czas wykonania: 30 min (+30-33 h suszenia) Ilość porcji: 1 litr / 200 g Składniki: 2 kg malin Suszenie malin za pomocą suszarki Wystarczy rozłożyć maliny na sitkach i włączyć urządzenie na odpowiednią temperaturę. Strumień ciepłego powietrza cyrkuluje po... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.