Surówka kiszona do kwadratu

Surówka kiszona do kwadratu

Surówka kiszona do kwadratu

Wszyscy wiemy, że kiszonki są bardzo zdrowe. Szczególnie ważne są teraz, w sezonie zimowym, gdy dostęp do świeżych warzyw i owoców jest dość mocno ograniczony - kiszonki są bowiem doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych. Jednak oprócz tego są także wspaniałym naturalnym probiotykiem dzięki zawartości kwasu mlekowego. Kwas mlekowy to substancja powstająca w wyniku fermentacji. Reguluje on florę bakteryjną w naszych jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie substancji odżywczych, a także wspomag... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.