Wszyscy wiemy, że kiszonki są bardzo zdrowe. Szczególnie ważne są teraz, w sezonie zimowym, gdy dostęp do świeżych warzyw i owoców jest dość mocno ograniczony - kiszonki są bowiem doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych. Jednak oprócz tego są także wspaniałym naturalnym probiotykiem dzięki zawartości kwasu mlekowego. Kwas mlekowy to substancja powstająca w wyniku fermentacji. Reguluje on florę bakteryjną w naszych jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie substancji odżywczych, a także wspomag... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...