Pasztet z gęsi

Pasztet z gęsi

Pasztet z gęsi

Niezły pasztet.... Z gęsi. Tym razem w wersji do smarowania. Domowy pasztet to dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosoły lub, jak to było w moim przypadku, pozostałego po niedzielnym obiedzie mięsa pieczonej gęsi. Można go wzbogacić o różne dodatki: suszone grzyby, orzechy, śliwki lub żurawinę.  Składniki:1/2 kg gęsiego mięsa150 g wątróbek z gęsi lub innego drobiu50 g gęsiego smalcu1 cebula1 jajko200 ml bulionu z gęsisól, pieprzPrzygotowanie:Na gęsim smalcu smażymy pokrojoną cebulę, pod koniec smażenia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, mięso, cebula, pieczenie, grzyby, jajko, mielone, mięso na obiad, mięsa pieczone, orzechy, żurawina, śliwka, rosół, obiad, susz, bezglutenowe, mięso mielone, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, sposoby na jajko

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.