Błonnikowe ABC - działanie, źródła, wskazówki
Błonnikowe ABC - działanie, źródła, wskazówki
Błonnik - co to takiego? Błonnik - inaczej włókno pokarmowe - jest to, w największym skrócie, taka część zjadanych przez nas roślin, której organizm nie jest w stanie strawić. To pewnie wszyscy wiedzą, bo dużo się o tym zewsząd słyszy - że "oczyszcza", że "miotełka" - a tu, jak się okazuje - błonnik błonnikowi nierówny. Pod tym jednym pojęciem mieści się bowiem kilka różnych frakcji: Celuloza Hemicelulozy Pektyny Beta-glukany Gumy i śluzy Każda frakcja ma inną budowę, miejsce występowania w tkankach ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gary Bez dna
Autor
Olga Kachlicka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, dieta, buraki, chleb, makaron, owsianka, tarta, desery, deser, przekąski, ziemniaki, kapustą, biszkopt, brukselka, chleb razowy, przekąska, śliwka, pieczywo, kapusta z grochem
Inne przepisy z Gary Bez dna
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję