Bardzo smaczne, sycące i szybkie danie jednogarnkowe. Podobną zupę jadłam w rzeszowskim Zupabarze . Składniki: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 duża czerwona papryka 2-3 łyżki oleju lub masła klarowanego 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 większy batat ¾ szklanki suchej czerwonej soczewicy 2-3 liście laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego 1 szklanka gęstego soku pomidorowego kumin, wędzona papryka, kurkuma sól, pieprz Cayenne Pokrój drobno: cebulę, czosnek i paprykę. Podsmaż na oleju. Następnie dodaj pomidory, drobno... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).