Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami

Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami

Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami

Kocham wszelakie pasztety szczególnie zimą! Wiadomo, okres świąt, Nowego Roku, a potem Karnawał, to taki tradycyjny czas na przygotowanie tego specjału. W staropolskiej kuchni znajdziemy mnóstwo przepisów na pasztety. Zdecydowanie królują w niej pasztety z dziczyzną. Sławetny pasztet z zająca ma niepowtarzalny smak - to zdecydowanie mój faworyt - niestety dziś, kiedy to populacja zajęcy drastycznie zmalała, rzadko pojawia się na naszych stołach. Z reguły do przygotowania pasztetu wykorzystujemy różne rodzaje mięsa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, mięso, mielone, boczek, kurczak, grzyby, mięsa pieczone, piersi, wołowina, udka z kurczaka, pierś, wieprzowina, udka , śliwka, mięso mielone, pieczony boczek, impreza, przystawki, filet z kurczaka, kurczak wędzony , pierś kurczaka, pierś z kurczaka, wątróbka drobiowa, kurczak pieczony, pieczone udka, jajka na święta

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.