Kaczka faszerowana kapustą kiszoną i śliwką z pęczotto z grzybami na oleju rzepakowym

Kaczka faszerowana kapustą kiszoną i śliwką z pęczotto z grzybami na oleju rzepakowym

Kaczka faszerowana kapustą kiszoną i śliwką z pęczotto z grzybami na oleju rzepakowym

Przepis na : obiad

Kaczka to jedno z ulubionych naszych dań i to nie tylko w trakcie świąt. Zawsze wychodzi pyszna, jej mięso jest delikatne, tak inne od mięsa kurczaka, którego przecież  jada się na co dzień. Kaczka, czy gęś od zawsze w naszej tradycji była jako danie świąteczne i nie zastąpią ich żadne indyki, czy kurczaki. Tak więc wszystkim którzy kochają kaczki jak ja polecam, a każdemu kto się jeszcze nie przekonał zapraszam do wypróbowania, bo nie wiecie co tracicie. Tym razem podałam ją z farszem z mojej domowej kapusty ki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Małgorzata B., 23 maja 2014 10:27:47

Bardzo ciekawy przepis.Zawsze robiłam kaczkę z jabłkami ale z kapustką musi być pyszna.Ciekawy blog i fajne przepisy.zagoszczę u Ciebie.pozdrawiam serdecznie.

Justyna Żak, 23 maja 2014 13:00:45

wygląd smacznie, nie jadłam takiej wersji kaczki ale wygląda zachęcająco:)

Bernadeta, 4 czerwca 2014 01:46:04

dziękuje i polecam się na przyszłość.

Bernadeta, 4 czerwca 2014 01:46:21

dziękuje, polecam i pozdrawiam.