Do przygotowania kolejnej nalewki w mojej "wytwórni" użyłam wrześniowych malin, tym lepszych, bo samodzielnie zerwanych w ogródku wujka :) Składniki: 2 kg malin 1,5 kg cukru 5 pełnych łyżek miodu 1,5 litra wódki czas Wykonanie: Maliny przekładamy do minimum 5 litrowego słoja. U mnie zbłąkało się kilka jeżyn, dodałam je jako urozmaicenie :) Owoce zasypujemy cukrem, dodajemy miód i odstawiamy słój na 24 godziny. W tym czasie maliny "puszczą" sok :) Jak widać na zdjęciu poni... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...