Ciasto pycha, będzie u mnie gościć często. Ciasto długo świeże i nic suche. Polecam Jogurt wylać do innego naczynia, umyć. Kubek po jogurcie musi służyć jako miarka składników. Wykonanie – biała ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Następnie podczas ubijania wsypywać powoli cukier. Podczas ubijania dodać po jednym żółtku. Ubijać dalej ale już na wolniejszych obrotach i powoli wlewać olej i jogurt. Dokładnie wmieszać. Mąkę i proszek do pieczenia dodawać partiami do ciasta, dokładnie wymieszać. Blaszkę o w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl