Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 75 g mąki żytniej razowej 15 g świeżych drożdży 1/3 szklanki mleka pół łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka oliwy ciepła woda Przygotowywanie ciasta: Do ciepłego mleka wsypać brązowy cukier, pokruszyć drożdże i odstawić do wyrośnięcia i spienienia. Oba rodzaje mąk przesiać do miski, dodać zaczyn, oliwę i ciepłą wodę. Wyrabiać ciasto, aż będzie elastyczne. Jeżeli robimy to ręcznie to powinno to trwać około 10 minut. Mnie wyręczył robot :) Formujemy kulę, przykrywamy ści... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...