Przepis na : obiad
Zrobiłam te knedle dzisiaj, wyszły pyszne. Miałam dużo gości i zajadali z zachwytem Wbrew pozorom nie ma z nimi aż tak dużo pracy. Ugotowałam więcej ziemniaków, te co zostały będą jutro na obiad przysmażone Ziemniaki obrać ze skórki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Odważyć odpowiednią ilość ziemniaków i przepuścić przez praskę do ziemniaków. Zostawić żeby przestygły. Następnie dodać obie mąki i jajka. Dokładnie wymieszać i zagnieść. Teraz wytłumaczę jak ja to robię – stolnicę obsypać ...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl