CIASTO ZE ŚLIWKAMI, BEZĄ I KRUSZONKĄ

CIASTO ZE ŚLIWKAMI, BEZĄ I KRUSZONKĄ

CIASTO ZE ŚLIWKAMI, BEZĄ I KRUSZONKĄ

Czas na prościutkie ciasto z bezą :). Brak śliwek nie powinien nikogo zniechęcić do jego upieczenia - wypiek sprawdzi się także z porzeczkami, wiśniami, agrestem, itp. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inspirowane Smakiem, 22 kwietnia 2013 23:33:17

Pyszne, uwielbiam takie ciasta z kruszonką. A śliwek zazdroszczę.

Anna Matyjaszczyk, 22 kwietnia 2013 23:48:20

już od bardzo dawnaaaaa chodzi za mną takie ciasto i chociaż nie jestem mistrzynią wypieków, w najbliższy weekend POSTARAM się takie o ciasto upichcić :)

Majana, 22 kwietnia 2013 23:59:39

Znakomite. Musze sobie o nim przypomnieć w sezonie. Chętnie widziałabym takie z porzeczkami, agrestem albo z wiśniami:)

Nemi, 23 kwietnia 2013 11:37:18

Już czuję ten niesamowity zapach;)

nuta, 23 kwietnia 2013 13:58:36

Wow! Super połączenie z tą bezą :)

Anonymous, 10 maja 2013 15:22:00

A czy ciasto to na spodzie jest w pełni dopieczone po wyjeciu z piekarnika? Bo moze warto najpierw podpiecz lekko przed połozeniem piany?

Aleksandra Rybinska, 14 maja 2013 12:02:46

Przepraszam za późną odpowiedź. Nie podpiekałam ciasta i wyszło OK, ale wydaje mi się, że można spróbować je podpiec (mam nadzieję, że nic się z nim nie stanie po gwałtownej zmianie temperatur...w końcu to nie ciasto kruche).