Czas na prościutkie ciasto z bezą :). Brak śliwek nie powinien nikogo zniechęcić do jego upieczenia - wypiek sprawdzi się także z porzeczkami, wiśniami, agrestem, itp. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pyszne, uwielbiam takie ciasta z kruszonką. A śliwek zazdroszczę.
już od bardzo dawnaaaaa chodzi za mną takie ciasto i chociaż nie jestem mistrzynią wypieków, w najbliższy weekend POSTARAM się takie o ciasto upichcić :)
Znakomite. Musze sobie o nim przypomnieć w sezonie. Chętnie widziałabym takie z porzeczkami, agrestem albo z wiśniami:)
A czy ciasto to na spodzie jest w pełni dopieczone po wyjeciu z piekarnika? Bo moze warto najpierw podpiecz lekko przed połozeniem piany?
Przepraszam za późną odpowiedź. Nie podpiekałam ciasta i wyszło OK, ale wydaje mi się, że można spróbować je podpiec (mam nadzieję, że nic się z nim nie stanie po gwałtownej zmianie temperatur...w końcu to nie ciasto kruche).