Świeże figi z gorgonzolą

Świeże figi z gorgonzolą

Świeże figi z gorgonzolą

Jesień wiąże się ze smakami, za którymi tęsknię miesiącami. Jednym z nich jest słodki smak świeżych fig. Zjadam je na surowo, ale najbardziej lubię z dodatkiem sera pleśniowego i dobrej wędliny. 20 minut w piekarniku i przekąska gotowa :) Składniki : świeże figi (przynajmniej 2 na osobę) wędlina ser z niebieską lub zieloną pleśnią (np. gorgonzola lub lazur) olej Włączyć piekarnika na 200 stopni. Blachę polać odrobiną (naprawdę malutko) oleju. Z fig odciąć stwardniałą część ogonka. Przekroić figi na 4 części, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

figa, ser, ser pleśniowy, przekąska, papryka faszerowana, przekąski, cukinia faszerowana, mięso, sosy, papryka, śliwka, ryż, cukinia, przystawki, sos do ryżu, mięsa pieczone

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.