Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

Lipiec zawsze kojarzy się mi z owocami. Mnóstwem owoców. Maliny, porzeczki, wiśnie, czereśnie, morele, brzoskwinie, śliwki, papierówki... Jagody w tym roku nie obrodziły tak, jak bym chciała. Niedzielny prawie trzygodzinny spacer po lesie zaowocował zaledwie 2 litrami uzbieranych jagód. Zdecydowanie za mało, ale wystarczyło na pierogi, jagodzianki i dwa słoiczki dżemu:)  Co można napisać o jagodziankach? Że są mięciutkie, puchate, wypełnione jagodami aż po brzegi - takie smakują najlepiej. A gdy dodam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Julianna Bednarczuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, ciasto, obiad, pierogi, pierogi przepis, wiśnia, maliny, bułki, czereśnie, śliwka, porzeczki, drożdżowe, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto ze śliwką, ciasto z brzoskwiniami, ciasto z porzeczką, ciasto z malinami, bułki maślane, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.