Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką.

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką.

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką.

Panosząca się jesień w ogrodzie sprzyja parzeniu herbaty, pieczeniu ciast i zbieraniu liści z trawnika. Łapię ostatnie promienie słońca, zalegając w ogrodzie, czytając książki i piekąc kolejne drożdżowe. I tylko trochę przeszkadzają liście wciąż spadające na książkę...Wtedy ją odrzucam w bok i barykaduję się w kuchni z piekarnikiem. Składniki: 500 gram mąki pszennej typ 500 20 gram świeżych drożdży 3 żółtka 100 gram cukru szczypta soli 200 ml mleka 100 gram masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + dwie garści śl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiolka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.